Kwaliteit tegen scherpe prijzen
Advies & verkoop aan huis
Stalenservice aan huis

Laminaat

Laminaat is populair en dat is niet voor niets. Het is bijna niet meer van een houten vloer te onderscheiden en goed betaalbaar. Maar laminaat is ook gemakkelijk in onderhoud en de vloer kan tegen een stootje. Maak kennis met de unieke eigenschappen van laminaat!

Wat is laminaat?

Een laminaatvloer heeft een harde kunststof bovenlaag waarop een houtdessin is geprint. Onder de printlaag bevindt zich een houtvezelplaat en een kunststof laag van melamine. Zodoende komt de vloer aan zijn naam, want laminaat betekent eigenlijk meerdere lagen op elkaar.

Net echt hout

De manier waarop de bovenste laag op laminaat wordt geprint is de afgelopen jaren heel erg verbeterd. Zodoende is het verschil met een echte houten vloer nauwelijks meer te zien. Net als bij een houten vloer is bij veel laminaat tegenwoordig een houtreliëf voelbaar. Er zijn laminaatvloeren die bestaan uit bredere stroken en prints die voorzien zijn van noesten. Naast de talloze houtmotieven zijn er ook andere dessins verkrijgbaar, bijvoorbeeld natuursteen, betontegels, geglazuurde tegels of marmer. Geheel wit of zwart behoort ook tot de mogelijkheden.

Gemakkelijk in onderhoud

Waar een houten vloer vraagt om regelmatig en grondig onderhoud, volstaat bij laminaat stofzuigen en af en toe afnemen met een vochtige doek. Op een laminaatvloer zullen niet snel krassen ontstaan door de harde en beschermende kunststof bovenlaag. Ook vlekken krijgen weinig kans en zijn gemakkelijk weg te poetsen met een doekje. Handig in een huishouden met kinderen of huisdieren. Zonlicht heeft geen invloed op de kleur van laminaat. Een levensduur van 10 of meer jaren is geen uitzondering meer voor een laminaatvloer.

Doe-het-zelf

Een laminaatvloer is door een handig kliksysteem eenvoudig zelf te leggen. Dat scheelt een hoop kosten! Het enige waar u aan moet denken is een goede ondervloer, zodat geluidshinder zoveel mogelijk wordt beperkt. Een laminaatvloer maakt namelijk net iets meer geluid dan een houten vloer als u er overheen loopt. Een ander groot voordeel van laminaat, is dat het verhuisbaar is. Laminaat is een zwevende vloer en zit niet vast aan de ondervloer. Dat komt van pas als u gaat verhuizen en de vloer mee wilt nemen!

Mogelijk in combinatie met een nieuwe ondervloer

De meeste laminaatvloeren hebben een isolerende werking, mede dankzij de ondervloer. Daarom is het niet altijd even praktisch om laminaat te combineren met vloerverwarming. U zult bijna altijd extra radiatoren moeten plaatsen, om de ruimtes op temperatuur te brengen. Er zijn speciale, dunnere laminaatvloeren die zonder ondervloer kunnen worden gelegd en wel geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Als interieurspecialist weten wij hier alles van en voorzien we u graag van advies!

Zin in een nieuwe vloer?

We zijn de grootste vloerenspecialist in uw regio met een zeer grote collectie van bekende merken en een voordelig eigen NL Label. We bieden niet alleen de meest uitgebreide collecties en presentatie van Forbo Marmoleum en Novilon, laminaat, PVC, linoleum en vinyl, maar hebben ook gediplomeerde stylisten en vakkundige stoffeerders in huis die u helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe vloer. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u een bezoek aan onze winkel of een afspraak te maken met een van onze stylisten.

Add Your Comment

bel: 06 51769549

Stoffeerdersbedrijf Wingens

Herik 6
5374 DC Schaijk

06 51769549

mail: marco@marcowingens.nl

© 2019 - Stoffeerdersbedrijf Wingens